Because I adore you so

 
Blog


Een fotoverbeelding van het al oude tragediespel Medea, uitgewerkt in 5 stillevens die samen 1 tafel vormen, een laatste avondmaal van de liefde. In de huidige maatschappij speelt deze tragedie nog steeds en kennen we het onder de term familiedrama. Het inspireerde mij om dit werk te maken. Ieder stilleven is 1 bedrijf uit het tragediespel.
Het begint natuurlijk met de in de ogen van Medea volmaakte liefde (1). Jason gebruikt Medea echter voor zijn eigen belang en laat haar vallen wanneer het hem uitkomt. Medea hangt erg aan Jason en voelt zich verraden (2). Blind door woede en verdriet neemt Medea wraak (3). De dood volgt (4) en uiteindelijk is er niets meer over van de liefde die er ooit was (5).

"Because I adore you so"

Kaartenset € 6,50, 13x13 cm, oplage 100


Wat is eigenlijk de volmaakte liefde? Hoe is dit meetbaar, feitelijk tastbaar als je zo dicht bij iemand staat dat je blind bent om echt te zien? Is het wel wederzijds en is jouw liefde niet zo symbiotisch dat er geen ruimte over is voor de ander of om echt jezelf te zijn? Wie ben je nog los van elkaar? De volmaaktheid is vergankelijk en de onvolmaaktheid ligt op de loer.

"De volmaakte liefde"